Wie ben ik?

Ik ben Sigrid, vroedvrouw, verpleegkundige, rouw – en verliesconsulent en kinder- en gezinscoach (i.o).

Echtgenote van Bram, mijn rots in de branding.

Trotse mama van 3 kindjes, Flore*, Lena en Korneel. 


Al van kinds af aan wist ik dat ik vroedvrouw wou worden. "Vroedvrouw dat is toch het mooiste beroep ter wereld" zeggen vele mensen. Vroedvrouw-zijn is een beroep van twee uitersten. Ofwel sta je mensen bij tijdens de mooiste periode van hun leven, ofwel tijdens hun grootste nachtmerrie. 
Een nachtmerrie die niemand wil meemaken maar helaas ook vaak voorkomt. Na zulk zwaar verlies weten ouders vaak niet bij wie ze terecht kunnen met hun verdriet en vragen. 


Na 10 jaar gewerkt te hebben in het ziekenhuis, geproefd te hebben van verschillende afdelingen maakt dat ik mij wil toespitsen als vroedvrouw op hetgeen mij nauw aan het hart ligt. Het bijstaan van ouders gedurende een van de moeilijkste periodes in hun leven. Het verlies van een kind maakt dat alles in twijfel getrokken wordt en graag wil ik hen hierin begeleiden. Ikzelf merkte jaren geleden na mijn eigen verlies dat ik niet goed wist bij wie ik terecht kon na zulk verlies.

Door Wens & Verlies op te starten, hoop ik dat mensen mij laagdrempelig  contacteren na hun verlieservaring en de nodige opvang en steun kunnen ervaren die ik als vroedvrouw, rouwconsulent en kindercoach kan bieden.


Wil je graag zwanger worden maar duurt het (te) lang, wil je opnieuw zwanger worden na perinataal verlies? Ben je zwanger en zit je op een (b)roze wolk? Graag sta ik jou/ jullie bij tijdens deze rit. 


Heb je een verlieservaring meegemaakt? Recent of vroeger? Merk jij of je partner dat je het moeilijk hebt? Of ken je misschien iemand die hun kindje verloren zijn en nood hebben aan ondersteuning? 

Graag wil ik je/ jullie bijstaan en maak ik tijd en ruimte voor jou verhaal en verdriet.